Home
HeartMath®
Coaching
Co-active coaching
De juiste koers
Over ons
Werkwijze
Links
Voorwaarden/contact

Over Co-active coaching. 

 

Bij Co-active coaching staat je eigen leven volgens je eigen waarden centraal. Leef naar wat je belangrijk vindt. Zorg dat je voldoening krijgt van alles wat je bent en in alles wat je doet. In je werk en je privé leven.

Dan geeft het leven je voldoening, en ben je in staat anderen in hun leven voldoening te schenken

Van de site van Schouten en Nelissen (opleidingsinstituut):
Co-actief coachen is een wereldwijd succes. En dat is niet voor niets: het is een methodiek die het beste van alle coachingsvormen in zich heeft. Bij co-actief coachen werken coach en gecoachte actief en op basis van gelijkwaardigheid samen, om zo samen de behoeften van de gecoachte te ontdekken. Het gaat om de kracht van de coachingsrelatie, en niet zozeer om de kracht van de coach zelf. Uitermate nieuwsgierig zijn is voor de coach veel belangrijker dan theoretische vakkennis. Vaardigheden en technieken zijn belangrijk: authenticiteit en verbondenheid zijn van nog veel groter belang. Een co-actief coach maak ruimte voor succes!
 
Uitgangspunten
Co-actief coachen gaat uit van de overtuiging dat alle afzonderlijke aspecten van iemands leven – carrière, relatie, ontspanning, persoonlijke groei, financiën – met elkaar verbonden zijn en gericht zijn op het uiteindelijke doel van de gecoachte. Er wordt aangenomen dat alle mensen van nature creatief en vindingrijk zijn. Ze hebben alles al in huis, vormen één compleet geheel en zijn in staat hun eigen antwoorden te vinden. Het is aan de coach vragen te stellen, te luisteren en de gecoachte de ruimte te geven, in plaats van te instrueren en te adviseren

 

Co-active coaching is gericht op de toekomst; we gaan niet proberen uitgebreide verklaringen te vinden voor het verleden.
Co-active coaching is geen therapie; we hebben het over uitdagingen en doelen die we gaan bereiken, niet over problemen die opgelost moeten worden.

Coach61 | hans@coach61.nl