Home
HeartMath®
Hart Ritme Variatie
Coaching
Over ons
Werkwijze
Links
Voorwaarden/contact

 Wat is HeartMath®?


Het Institute of HeartMath® is een non-profit organisatie die in 1991 in Californië is opgericht door Doc Childre. HeartMath® biedt een uniek programma dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. Het programma is bestemd voor zowel individuen als voor organisaties. In Nederland wordt het programma inmiddels gebruikt door het UWV bij re-integratie trajecten en bieden enkele ziektekostenverzekeraars de methodiek aan in hun verzuimpreventie-pakket.

Met het programma is het mogelijk om negatieve reacties op stress te voorkomen, en positieve reacties op stress (b.v. nodig voor top-prestaties) te bevorderen. HeartMath® voorziet in korte, efficiënte oefeningen en een slim systeem om de Hartcoherentie zichtbaar te maken op een PC of op een handzame mobiele indicator.
Lees hier meer over Hartcoherentie en Hart Ritme Variatie.

Uniek is de solide wetenschappelijke basis; gedurende circa 15 jaar is de methode en het effect wetenschappelijk onderzocht in uiteenlopende settings.
De kracht van het programma ligt in de combinatie van eenvoud en effect. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren en altijd en overal toepasbaar zijn. Consequent gebruik van de technieken leidt tot een gedragsverandering en levert duidelijke en meetbare resultaten op.

Coach61 gebruikt HeartMath® in coachingsessies waarbij gewerkt word aan stress-reductie en verhoging van persoonlijke effectiviteit. Na afloop van de coachingsessies kan de cliënt doorgaans zelf aan de slag met de HeartMath®-methodiek.

Coach61 is een door HeartMath-USA gelicenseerde provider en mag daarmee cliënten trainen in het Stress Reductie Programma .

Neem voor meer informatie over HeartMath®  en Stress Reductie Programma contact op met hans@coach61.nl, en kijk op www.heartmath.nl .

Coach61 | hans@coach61.nl